Három autó rohant egymásba az M1-esen Tatabányánál

Összeütközött három autó az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán, Tatabánya közelében - közölte a katasztrófavédelem szombat reggel az MTI-vel. A rendőrség azt közölte, hogy az egyik sofőr meghalt.

A katasztrófavédelem közleménye szerint az egyik járműbe egy, egy másikba pedig két ember szorult. Őket a műszaki mentést végző tatabányai hivatásos tűzoltók szabadították ki.

Az Útinform azt közölte, a baleset az "átterelt" szakaszon történt; az átterelt sávot a 64-es kilométernél lezárták.

A police.hu-ra feltett rendőrségi közlemény szerint a baleset úgy történt, hogy egy személygépkocsi közlekedett a főváros felől Győr irányába, amikor áttért a szemközti sávba, ahol a sáváthúzás miatt, a szemből érkező járművel ütközött.

A vétlen sofőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A rendőrök a helyszínelés és a műszaki mentés idejére a főváros irányából érkező forgalmat Tabánya-Óvárosnál terelik le az 1-es számú főútra.

Az ellenkező irányban is csak egy sáv járható, több kilométeres a torlódás.

Az Útinform tájékoztatása szerint két másik baleset is történt Herceghalom térségében, az egyik az M1-es autópályán szintén Győr felé a 26. kilométernél, ahol egy kamion és egy személyautó ütközött, a másik pedig az 1-es főúton, a 23-as kilométernél, ott két személyautó ütközött össze. A fél útpályát lezárták.

(MTI)