Három gyalogost gázolt el Besztercebányán egy rendőrök elől menekülő autós

Péntek délután egy személyautó sofőrje három gyalogost gázolt el a járdán Besztercebánya Sídlisko városrészében. Ezt megelőzően az autó vezetője nem állt meg a rendőri felszólításra, és miután egy másik járművel ütközött, lehajtott az útról. Erről a Besztercebányai Kerületi Rendőr-főkapitányság tájékoztatott a közösségi oldalán.

Három gyalogost gázolt el Besztercebányán egy rendőrök elől menekülő autós
Fotók: Facebook (Polícia SR - Banskobystrický kraj)

A rendőrök azért akarták megállítani a személyautó sofőrjét, mert veszélyeztette a közlekedés többi résztvevőjét. "Az autó vezetője nem reagált a rendőri felszólításra, épp ellenkezőleg, elkezdett menekülni” – magyarázták a rendőrök.

A sofőr menekülés közben több közlekedési előírást is megsértett, és a közúti jelzéseket sem vette figyelembe. Ezt követően karambolozott. Egy másik autóval való ütközést követően lesodródott az útról, miközben három járdán közlekedő gyalogost is elütött” – tették hozzá.

Alena Krčová, a mentőszolgálat műveleti központjának szóvivője elmondta: a mentősök három férfit láttak el. Mindhárman közepesen súlyos sérüléseket szenvedtek. Az ellátásuk után kórházba szállították őket. Szállításkor eszméletüknél voltak, állapotuk pedig stabil volt” – közölte a TASR-rel.

TASR