Három járáson keresztül menekülhetnékje volt apró bűne miatt, ott is maradhatott volna (Videó)

Olyan rettenetesen nagy bűne nem volt a sofőrnek, de mégsem állt meg.

Három járáson keresztül menekülhetnékje volt apró bűne miatt, ott is maradhatott volna (Videó)
Fotó: Noviny.sk

A rendőrség Zsolna Považský Chlmec nevű városrészén próbált megállítani egy Fordot csütörtököjn, de annak sofőrje a fék helyett inkább a gázra lépett, ezt követően megkezdődött a három járáson át tartó üldözése.

Zsolnáról Bytča felé indult, ahol tovább hajtott Vágbeszterce irányába. A rendőrök csapattak utána, és az összes eszközt bekapcsolták a verdájukon, amit csak lehet, hogy felhívják a tag figyelmét: álljon már meg. A fickó viszont csak nem bírt leszakadni a gázpedálról.

Ekkor elővették a rendőrök szolgálati fegyverüket majd elsütötték a levegőbe, de a sofőr még mindig nem reagált. Ezt követően az autóra adtak le egy lövést, ami a motorteret érte, de a kocsi még így sem állt meg.

Több helyen is próbálták blokkolni az útját, Vágbesztercén például egy körforgalomnál is, de a sofőrnek valahogy sikerült meglógnia, utóbbi esetben viszont ehhez át kellett hajtania a körforgalom, ami után pedig defektet kapott, és ez lett a veszte.

Miután elcsípték, kiderült, hogy a 44 éves zsolnai Slavomír nem egy veszedelmes bűnöző, sem alkoholt, sem kábítószert nem fogyasztott, és ha lehet így fogalmazni, a több járáson keresztül tartó meneküléséhez képest "csupán" annyi volt a bűne, hogy már korábban eltiltották a vezetéstől.

Gabriela Kremeňová rendőrszóvivő közölte, hogy az eset után őrizetbe került, és eljárás indult ellene hatósági döntés végrehajtásának akadályozása miatt, amiért két évig terjedő börtön is járhat elvileg.

(Noviny.sk/parameter)