HAVAZÁS: Árokba csúszott autók mindenütt!

Országszerte veszélyessé teszi a közlekedést a havazás.

Több közúti baleset is történt pénteken délelőtt az időjárási viszonyok miatt. A legtöbb helyen árokba csúszott járművekhez riasztják a mentőegységeket.

Többfelé nehezen járhatóak a közutak a hegyvidékeken, de a fővárosban és környékén is történtek balesetek a reggeli órákban, emellett jelentős torlódások alakultak ki.

Dopravná situácia
Fotó: aktuality.sk/Ján Petrovič

Árokba csúszott egy autó a reggeli órákban Ihľany és Holumnica községek között, a Késmárki járásban:

 

Hradišťe pod Vrátnom községnél (Senicai járás) is pórul járt egy autós:

 

Több baleset is történt délelőtt az R1-es gyorsforgalmi úton: Szerednél Nagyszombat irányában két személyautó ütközött, Báb községnél, valamint Besztercebányánál is karambol történt.

Nagyszombat és Nyitra környékén is nehezen járhatóak az utak, több koccanás is történt a környéken.

Čerstvý sneh
Friss hó Nagyszombatban (Fotó: Aktuality.sk/Ján Petrovič)

Időközben a  Pozsony Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedési felügyelősége fokozott elővigyázatosságra intette a lakosokat a főváros és környékének útjain, illetve azt kéri a sofőröktől, hogy alkalmazkodjanak az útviszonyokhoz az útra fagyó hó és jég miatt.

Két közúti balesetre is történt pénteken 9 óra után a D4-esről a D2-es autópályára vezető szakaszán. A balesetben senki sem sérült meg. A sofőröket arra kérik, hogy tartsák be az előírt követési távolságot és csökkentsék a sebességüket.

Pliešovce környékén a Zólyomi járásban egy autóbusz és két személyautó ütközött, Besztercebányán pedig trolibusszal csúszott össze egy személygépkocsi.

A Magas-Tátrában Kriváňnál három kamion fordult keresztbe az úton, amelyet vastag hó- és jégréteg borít.

Dopravná situácia
Turócszentmártonban igyekeznek orvosolni a helyezetet (Fotó: Michal Badín/Aktuality.sk)

Žabokreky községnél (Turócszentmártoni járás) sem zavartalan a közlekedés: 

Následky
Fotó: Aktuality.sk

Skrížený kamión
Fotó: Aktuality.sk/olvasói felvétel

Júlia Kedrová, Nagyszombat megye tűzoltósági szóvivője érdeklődésünkre közölte, a Dunaszerdahelyi járásban pénteken a délelőtti órákban nem volt szükség a tűzoltók segítségére.

A waze.com és az odoprave.info közlekedési portálok tájékoztatása szerint az ország délnyugati részén zavartalan a közlekedés, dél környékén a legtöbb helyen már megszűnt a havazás. A zjazdnost.sk portál adatai szerint a 63-as főút nagy részén vizes az út az olvadt hótól, mindenütt járható.


(aktuality.sk/para)