HAVAZÁS: Balesetek, fennakadások a Dunaszerdahelyi járásban

Az esti óráktól havazik a Dunaszerdahelyi járásban, reggelre pedig vastag hótakaró borította az utcákat, utakat, melyek több helyen járhatatlanok.

HAVAZÁS: Balesetek, fennakadások a Dunaszerdahelyi járásban
Tűzoltósági felvételek

A reggeli és a délelőtti órákban több helyen történt baleset. Martin Krajčovič kerületi szóvviő arról tájékoztattott, hogy a megyén belül összesen 5 helyre riasztották a tűzoltókat közúti balesethez, 11 esetben az úttesten lévő akadály eltávolítása céljából, két helyen pedig busz rekedt meg a hóban (Radošovce, Galgóc).

Az 5 balesetből kettő történt a Dunaszerdahelyi járásban. Čandal Tibor, a járási tűzoltóság igazgatója kérdésünkre elmondta, Vörösmajornál (Hviezdoslavov) egy autó borult egy száraz vízelvezető csatornába.

Vásárút és Nádszeg között pedig egy kamion ütközött egy személykocsival. Ennél a balesetnél egy hölgy is megsérült.

Čandal kifejtette, hogy a közutak állapotáról tájékoztatták a megyei integrált koordinációs központot, valamint a járási hivatal válságkezelési főosztályát is. Mint mondta, a másod- és harmadosztályú utak többségét hó borítja. „A vásárúti balesethez a nagymegyeri egységünk szállt ki, mivel Dunaszerdahelyen meghagytak minket tartalékban, ha valami nagyobb esemény történne, de fél óráig tartott eljutni Nagymegyerről a Vásárútra“ – jegyezte meg.

Az útkezelők elsőként az I. osztályú 63-as utat takarították, és ezt követően kezdik meg a II. és III. osztályú közutak takarítását. Reggel kilenckor azonban még hatalmas dugók alakultak ki a 63-ason is. Olvasónk fél tízkor arról számolt be, hogy

Somorjánál már háromnegyed órája áll a dugóban, és alig haladtak valamit. Egy másik olvasónk azt közölte, Pozsonyeperjes felé kb. 80 km/órával tudott haladni, de úgy vette észre, mindenki óvatos, és a sofőrök figyelnek egymásra.

A járás más pontjairól is közlekedési nehézségekről számoltak be, de nem akkora a baj. Morvay György, a járási hivatal elöljárója közölte, nincsen válsághelyzet, a hó folyamatosan olvad az utakon.

Galántánál az útra esett faágat kellett eltakarítani, a Komáromi és az Érsekújvári járás határán, Köbölkút és Perbete között szintén két autó csúszott az árokba – tudtuk meg a Stella Centrum aktuális információiból.

A Zjazdnost.sk portál 10 órakor frissített információi szerint elsősorban Nagymegyer környékén komolyabb a hóhelyzet az utakon, onnét Ekecs, Nyárasd és Nádszeg irányába, valamint Medve felé is 5-10 centiméteres kásás hótakaró borítja az utakat, máshol 2-3 centiméteres, olvadó hóra lehet számítani.

(SzT)