HAVAZÁS: Egyelőre járhatóak az utak a Csallóközben, a java viszont valószínűleg csak délután jön

Több káreset is történt már Nagyszombat megye közútjain, pedig a meteorológusok szerint kiadós havazásra a délutáni órákban van kilátás.

HAVAZÁS: Egyelőre járhatóak az utak a Csallóközben, a java viszont valószínűleg csak délután jön
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Havazásra figyelmeztetnek a meteorológusok, különösen az ország nyugati részén. Egész Pozsony  megyében, a Nyitrai, a Vágsellyei, a Dunaszerdahelyi, a Galántai, a Galgóci (Hlohovec), a Pöstyéni (Piešťany), a Senicai, a Skalicai és a Nagyszombati járásban csütörtökön egész nap másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Helyenként akár 25 centiméternyi új hó is hullhat.

Zlatica Antalová, Nagyszombat megye rendőrségi szóvivője közölte, röviddel déli 12 óra előtt minden közút járható volt a kerületben. „Több forgalmi járőrt vezényeltünk ki a terepre, és folyamatosan figyeljük az utakon kialakult helyzetet” – tette hozzá.

A szóvivő szerint a reggeli óráktól mostanáig több káreset is történt a megyében, súlyosabb baleset azonban nem került nyilvántartásba. A Dunaszerdahelyi járásban Nagymagyaron, a Nagyszombatiban pedig Trebatice községben és Nagyszombatban történt egy-egy káreset. Nagyszombat és Bučany közt a tetejére borult egy autó, de itt sem sérült meg senki súlyosabban.


Fotó: rendőrség

A Skalicai járásban, Holíč és Petrova Ves között keresztbe állt kamion akadályozta a közlekedést. Senicán egy kerékpárost, Nagyszombatban pedig egy gyalogost sodort el egy autó, szerencsére egyikük sem sérült meg súlyosabban.

A rendőrség figyelmeztet, a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) előrejelzése szerint egész nap kiadós havazásra számíthatunk Nagyszombat megyében. A meteorológiai portál szerint a Dunaszerdahelyi és a Galántai járásban a délutáni órákban lehet a legintenzívebb a havazás.

A rendőrök arra kérnek mindenkit, hogy ne kockáztassanak, legyenek óvatosak, elővigyázatosak és türelmesek, ha szükséges, inkább induljanak el korábban.


(parameter)