Helikopter is keresi azt az elrepült motorost, amelyik kereket oldhatott

Alig egy órája még szörnyű balesetként számoltunk be a D1-es autópályán történt karambolról, mostanra kezd tisztázódni a helyzet. Úgy tűnik, mégsem annyira tragikus a helyzet, ahogy az az első ránezésre tűnt. 

Helikopter is keresi azt az elrepült motorost, amelyik kereket oldhatott
Illusztráció

Mindenesetre az autópálya-rendőrség vizsgálja annak a közúti balesetnek a körülményeit, amely során az említett sztrádán egy személyautóval ütközött egy motoros. A baleset kedd délután történt, az autópálya Pozsonyból Nagyszombat felé vezető szakaszának 22. kilométerénél. Erről Michal Szeiff, a Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatott.

Eddig tisztázatlan okból egy Suzuki R100-as típusú motorkerékpár egy Renault Master márkájú személyautó hátuljába ütközött.

„A motoros közvetlenül a baleset után nem maradt a baleset helyszínén, és a kiküldött egységek érkezésekor sem volt ott” – közölte Szeiff. A motorost, aki az ütközés miatt a szántóföldre repült, a pozsonyi és a szenci tűzoltók is keresték, kutyás rendőrök segítségét is igénybe véve.

A Belügyminisztérium egyik helikoptere is a helyszínre érkezett. A közúti baleset során senki sem sérült meg. Az autón keletkezett kárt 500 euróra becsülik. „A baleset okait és körülményeit jelenleg még vizsgálják” – tette hozzá Szeiff. 

tasr