Hétfőtől újabb forgalomkorlátozások várhatók a D4/R7 építése miatt

Pozsonyban és környékén a sofőröknek hétfőtől forgalomkorlátozással kell számolniuk a D4-es autópálya és az R7-es gyorsforgalmi út építése miatt.

Hétfőtől újabb forgalomkorlátozások várhatók a D4/R7 építése miatt
Forrás: D4R7

Erre a pozsonyi körgyűrű építési projektjének engedményese, a Zero Bypass Limited társaság, valamint a kivitelező, a D4R7 Construction vállalat tájékoztatta a TASR hírügynökséget pénteken.

Hétfőtől részlegesen lezárják a D1-es autópálya kijáratát a Ligetfalu – Pozsony-városközpont szakaszon. Ezen kívül lezárják a Bajkalská utcában is az egyik sávot a Pozsonypüspöki irányából a körforgalomhoz (Prievoz kereszteződés) vezető szakaszon.

A Nemzeti Autópálya-társaság (NDS) hozzátette, hogy a D1-es autópálya Kikötői híd – Bajkalská utca közötti, 5,5-5,8 km hosszú szakaszát zárják le részlegesen. A forgalomkorlátozás január végéig fog tartani. Forgalomelterelésre nem lesz szükség, a járművek a szabadon hagyott sávban közlekedhetnek. 

Részleges útlezárásra kell számítani hétfőtől a D4-es autópályán is Ausztria felől, a jarovcei kereszteződésben. A forgalomkorlátozásra az új hídobjektum építése miatt van szükség.

TASR