Hiába vonták be a jogosítványukat, mégis a volán mögé ülnek

A rendőrök az utóbbi öt napban 12 olyan sofőrt tartóztattak fel Nagyszombat megye területén, akik járművezetői engedély nélkül vezettek.

Hiába vonták be a jogosítványukat, mégis a volán mögé ülnek
Fotó: rendőrségi felvétel - illusztráció

Az egy tucat esetből öt január 19-én történt. Az érintett sofőrök jogosítványa előzőleg már be lett vonva.

Volt, aki néhány hónapos büntetése idején vezetett, de az egyik feltartóztatott autóvezető engedélyét korábban több mint négy évre vonták be. Büntetéséből már csak hét hónap volt hátra, és most nemcsak pénzbírságot kap majd a szabálszegés miatt, hanem jogosítványát további hosszú évekre bevonhatják.

Két "feketén" vezető sofőr saját magára hívta fel a figyelmet. Az egyiküket gyorshajtás miatt állították meg a rendőrök, a másik pedig a rendőröket látva megijedt, és menekülésbe kezdett. A rendőrök utána eredtek, de nem kellett sokáig üldözniük - a férfi egy útjelző táblának ütközött, és igazoltatása után derült ki, hogy nincs jogsija.

Az említett sofőröket őrizetbe vették, és bírósági végrehajtás akadályozásának bűncselekménye miatt indítottak ellenük eljárást. Ez két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A rendőrség felszólítja a vezetői engedéllyel nem rendelkező sofőröket, hogy ne használják ki a jelenlegi helyzetet.

"A rendőröknek jelenleg rengeteg teendőjük van a járvány kapcsán, de folyamatosan összpontosítanak a többi szabály betartatására is"

- áll a hatósági közleményben.

(para)