Hibrid autót készít a Kia

Egyelőre csak vázlaton mutatták meg a Niro nevű szabadidő-kombit, amely tulajdonképp két, jól működő koncepció vegyítése. A Sportage-nél alacsonyabb autó arányaiban a Nissan Qashqaira emlékeztet, viszont a Kia kínálatában ugyanazt a funkciót tölti majd be, mint a Toyotánál a Prius. Ez lesz az a típus, amelybe csak hibrid hajtást szerelnek.

Hibrid autót készít a Kia

Egyelőre csak annyi derült ki, hogy az orr-rész a Sportage-éra emlékeztet majd, egyébként pedig a Kia visszafogottabb, és alighanem célszerűbb modelljei közé tartozik majd. A kérdés persze az, hogy elég jellegzetes lesz-e ahhoz, hogy a Priushoz hasonlóan szimbólum váljon belőle. De lehet, hogy a koreaiaknak nem is ez a céljuk, hanem hogy házasítsák a Nissan Qashqai-szerű crossoverek üzleti sikerét a kedvező fogyasztású hibridekkel, amelyek Európán kívül, ahol még mindig a dízel a kedvenc, egyre keresettebbek.

Azt már elárulták, hogy a Hyundai nemrég bemutatott új hibrid hajtásláncát alkalmazzák majd benne. Ez egy 105 lóerős, 1,6 literes, Atkinson-ciklus szerint működő benzinmotor köré épül, állítólag nagyon nagy hatásfokkal üzemel, és egyértelműen tömeggyártásra szánják, azaz jó eséllyel több típusba is beépítik majd a Nirón kívül.

A Kia globális modellnek szánja a Nirót, amelyet így jó eséllyel nálunk is kínálnak majd. A típus bemutatója 2016 első felére várható.

totalcar.hu