HÓHELYZET: Többfelé havasak az utak a Csallóközben, a 63-as főút legtöbb szakasza vizes

A kedden hullott nagy mennyiségű hó többfelé megnehezítette a közlekedést az országban. A helyzet szerdán délelőtt javult a Csallóközben, a másod- és harmadosztályú utak azonban még mindig többfelé havasak.

HÓHELYZET: Többfelé havasak az utak a Csallóközben, a 63-as főút legtöbb szakasza vizes
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Kedden sűrű havazás köszöntött be az országba nyugat felől, ami komoly fennakadásokat okozott a közlekedésben. Pozsonyban több tömegközlekedési buszjáratot töröltek, a hó miatt ugyanis a járművek képtelenek voltak eljutni egyes helyekre.

A Csallóközben sem volt sokkal jobb a helyzet, több baleset is történt a havas utakon. Kedden 13 óra környékén lehajtott az útról és felborult egy személyautó a 63-as főúton, a királyfiakarcsai letérő közelében.

Nagyudvarnok közepén egy kamion állt keresztbe az úton, Lég közelében pedig több autó is az árokban végezte. Hegyétén, a 63-as főúton egy kamion szenvedett balesetet, a forgalmat rendőrök irányították.

Szerda reggelre némileg javult a helyzet a közutakon. A Zjazdnosť közlekedési portál tájékoztatása szerint a 63-as főút legtöbb szakaszán már elolvadt a hó, a legtöbb másod- és harmadosztályú közutat azonban továbbra is vékony hóréteg borít.

Az előrejelzés szerint szerdán napközben valószínűleg olvadásnak indul a nagy mennyiségű hó, a nappali csúcsértékek ugyanis elérhetik a +4 Celsius-fokot is. Az esti órákban ismét várható némi havazás, ezúttal azonban már nem kell kiadós csapadékra számítanunk.

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) az útjegesedés miatt elsőfokú riasztást adott ki Szlovákia több régiójára. A csúszós utak leginkább Pozsony, Nyitra és Nagyszombat megyében nehezítik a közlekedést. A figyelmeztetés szerdán 15 óráig marad érvényben.

(parameter)