Hol a legveszélyesebb a közlekedés az országban? – élen a Dunaszerdahelyi járás!

A rendőrség által nyilvánosságra hozott adatok alapján kiderült, melyek voltak azok a régiók, ahol a legtöbb halálos kimenetelű közlekedési baleset történt 2017-ben.

Hol a legveszélyesebb a közlekedés az országban? – élen a Dunaszerdahelyi járás!
Fotó: Paraméter - archív

Borzalmas a helyzet Nagyszombat megyében, ami a halálos közúti balesetek áldozatainak számát illeti. Tavaly a legtöbb halálos áldozatot követelő baleset a Dunaszerdahelyi, a Nagyszombati, a Galgóci, a Pöstyéni, a Zsolnai, az Eperjesi, a Bytčai és a Sabinovi járásban történt.


Forrás: PZ SR

Ezzel ellentétben a legbiztonságosabb régiók közé tartozik a Vágsellyei, a Bártfai, a Stropkovi és a Svidníki járás, itt ugyanis egyetlen halálos áldozatot követelő baleset sem történt.

2017-ben Nagyszombat megyében vesztették életüket legtöbben közúti balesetben – összesen 38-an. Ezt követi Besztercebánya megye, ahol 36-an haltak meg tavaly közúton, majd Zsolna megye, ahol 35 halálos áldozatot követeltek a közlekedési balesetek.

Forrás: PZ SR

Viszonylag biztonságosabb volt a közlekedés Pozsony és Kassa megyében – előbbiben 24-en, utóbbiban 23-an vesztették életüket tavaly.
 
A rendőrség adatai alapján kiderült, a legtöbb halálos baleset az első osztályú közutakon történt. Tavaly és 2016-ban is 104 ember hunyt el első osztályú főúton. Az eredményekhez képest biztonságosnak mondhatók az autópályák, ahol a nagy sebesség ellenére tavaly 14-en haltak meg – bár ez kétszer annyi, mint 2016-ban.

Forrás: PZ SR

Tavaly 48-an vesztették életüket másodosztályú, 37-en pedig harmadosztályú közúton.


(aktuality.sk/para)