Íme az új ötajtós Impreza

A Subarunál gyakori, hogy a kellemes arányú tanulmányautókból csak az arányokat nem tartották meg, és ez az ötajtós kivitelnél talán még szembetűnőbb. Viszont állítólag, műszaki szempontból rengeteget fejlődött a típus - írja a totalcar.hu.

Íme az új ötajtós Impreza
Forrás: totalcar.hu

A nyilvános premieren nem csak a négyajtóst mutatták be, de a csapott hátú kivitelt is – itt tűnik fel igazán, milyen hosszú az autó orra – de az is kiderült, hogy az autó mely területeken fejlődött jelentősen. Az új Impreza már a Subaru moduláris padlólemezét használja, így a karosszéria merevebb lett, és a gyűrődési zónák hatékonyságának javításával a biztonságot is növelték. Valamivel nagyobb is lett az elődjénél, a tengelytáv 2,5, a szélesség 3,8, a hossz négy centivel nőtt, csak az autó magassága csökkent egy centivel.

A Subaru ragaszkodik a hagyományaihoz, így maradnak a bokszermotorok és az állandó összkerék-hajtás, de mindkettőt továbbfejlesztették. Egyelőre csak a kétliteres négyhengeres motort mutatták be, amelynek 152 lóerőre növelték a teljesítményét.

Az erősebb WRX vagy STI modellekről egyelőre nem tudni semmit – korábban olyan híreket is lehetett hallani, hogy ezek a jelenlegi formájukban megszűnnek, helyettük valamiféle sport-hibrid készül majd, hasonló, 200 lóerő feletti összteljesítménnyel.

totalcar.hu