Íme, egy videó arról, ahogy Komáromtól Nagymegyerig üldözték a zsaruk a menekülteket szállító VW Tourant

Mint arról korábban beszámoltunk, a komáromi rendőrök vettek üldözőbe egy Volkswagen Tourant a Monostori híon, majd a 63-as főúton száguldottak utána egészen Nagymegyerig. 

A cseh rendszámú autó Nagymegyeren aztán bement a kisebb utcákba, majd elakadt. A rendőrök kiszálltak a kocsiból és odamentek az Touranhoz, majd felszólították a sofőrt, hogy szálljon ki, az viszont tolatni kezdett, megrongált néhány parkoló autót és miközben elhajtott a helyszínről, a rendőrautó elejét is összetörte. A rendőrök közben a szolgálati fegyverükkel tüzet nyitottak a kocsi abroncsaira, de így nem sikerült megállítani. A sofőr ezután elhagyta Nagymegyert és sikerült egérutat nyernie a rendőrök elől. 

Ezt követően találtak rá fokozatosan 5 menekültre az út mellett, köztük információink szerint egy tízéves gyerekre is, akik vélhetően az üldözött autóban utaztak korábban. Mindannyian szíriaiak voltak. Később meglett az autó is - a sofőr visszatért vele Nagymegyerre, majd otthagyta, ő maga viszont lelécelt. Az esettel innentől az illegális migrációval foglalkozó egység vonta vizsgálat alá.

A rendőrség közzétett róla egy videófelvételt, melyen jól láthatóak az üldözés bizonyos részei azzal együtt, ahogy a sofőr Nagymegyeren a rendőröket is veszélyeztette, miközben megszökött előlük:

(parameter)