Iskolából hazafelé tartva halt meg az angoltanárnő, másnap a diákjait érettségiztette volna

Ezen a héten tartják az írásbeli érettségiket, szerdán pedig idegen nyelvből tették próbára a diákokat. A 48 éves Martina viszont már nem élhette meg, hogy átsegítse tanulóit a vizsgán. Az angoltanárként dolgozó nő kedden közúti balesetet szenvedett, amely során életét vesztette.

Iskolából hazafelé tartva halt meg az angoltanárnő, másnap a diákjait érettségiztette volna
Fotó: Rendőrség (Facebook)

A baleset Golianovo közelében (Nyitrai járás) történt. A rendőrség tájékoztatása szerint a 48 éves Martina eddig ismeretlen okból áttért Ford Focus típusú autójával a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött egy Volkswagen Golffal. A nő az eset során halálos sérüléseket szenvedett, míg a másik kocsit vezető 27 éves férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A Nový Čas szerint Martina a nyitrai Jozef Kalazanský Egyesült Piarista Iskolában tanított angol nyelvet, szerdán pedig érettségiztetni készült a diákokat.

 „Hatalmas szomorúságot élünk át. Az iskolai pszichológussal oldjuk a dolgot, holnap további lépéseket foganatosítunk” – nyilatkozta a lapnak Marcela Jahnová, az iskola igazgatója. A diákok körében rendkívül népszerű volt Martina, sokan második anyjukként tekintettek rá. „Bízunk benne, hogy sikerrel vettük az érettségit, hogy ezzel tiszteleghessünk az emléke előtt” – mondta a lapnak az egyik diák.

Martina halálhíre még aznap elterjedt a diákok körében, de volt, aki csak az angol érettségi napján szerzett róla tudomást. Mint mondják, még most is nehezen képesek tudatosítani, mi történt.


(Čas.sk)