Ittasan balesetet okozott, de három hónapig még vezethetett a NAKA tisztviselője

Kollégái meglehetősen elnőzőek voltak vele szemben. A Joj TV már többször foglalkozott az esetével.

Ittasan balesetet okozott, de három hónapig még vezethetett a NAKA tisztviselője
Illusztráció

Fényes nappal ittasan ült a volán mögé a NAKA egy tisztviselője, ám az első kereszteződésnél kisebb balesetet okozott. A szenvedő fél, Michal Jaroš elárulta a Joj TV-nek, hogy mondta a rendőröknek, hogy a fickó bűzlik az alkoholtól, mire a rendőr válasza azt volt, hogy nekik is van orruk.

Az ittas sofőr elutasította a szondát, gyanút ébreszt viszont, hogy vérvételre csak hat órával az eset után vitték, a jogosítványát pedig nem vonták be azonnal.

Petra Friese belügyi szóvivő közölte ennek kapcsán, hogy mindkét esetben fegyelmi eljárás indult az ügyben.

A balesethez egyébként egy férfi és egy női rendőr szállt ki, előbbi volt közülük a parancsnok. A férfi néhány hónappal később felmondott a rendőrségnél, így fegyelmivel már nem volt kit megbüntetni, mivel az alárendelt rendőrnő nem volt ennek részese - érvelt Michal Szeiff rendőrszóvivő.

Visszatérve a NAKA-tisztviselőhöz, a vérvétel hat órával a baleset után is 1,67 ezrelék alkoholszintet mutatott, a jogosítványát ennek ellenére még három hónapig haszsnálhatta. A Joj TV egyelőre nem kapott választ a belügyminisztériumtól arra, hogy miért nem vonták be a helyszínen, csak hónapokkal később, illetve egyáltalán foglalkoznak-e ezzel.

(Noviny.sk)