A járáshatáron való átszökéshez használhatták többen a kerékpárutat Eperjes és Tallós között

Több olvasónktól is kaptunk felvételt arról, hogy a húsvéti ünnepek alatt autósokkal találkoztak a Pozsonyeperjes és Tallós közti kerékpárúton.

A járáshatáron való átszökéshez használhatták többen a kerékpárutat Eperjes és Tallós között
Olvasói felvétel

Az egyik ilyen esetről már beszámoltunk hétfőn. Egy másik olvasónk pedig szintén küldött felvételt egy másik autóról, mely Eperjes felől Tallós irányába. A fotót úgy kommentálta, hogy csaknem 20 percenként járt arra egy autó, mégpedig elég nagy sebességgel. Tulajdonképpen mindegy is, milyen gyorsan, mert a kerékpárutakat gépjárművek egyáltalán nem használhatják.

Mivel azonban Eperjes és Tallós között egy másodosztályú úton is lehet közlekedni, csak arra tudunk ebből következtetni, hogy a járáshatáron zajló ellenőrzéseket próbálták ezáltal megkerülni a delikvensek. Érdeklődtünk is az ügyben Both Péter járási rendőrkapitánynál, aki elmondta, hogy az ilyen eset lényegében szabálysértésnek minősülhet, ugyanakkor külön tétel erre vonatkozóan nincs meghatározva.

Olvasónk szerint ez viszont nem egyedüli eset, a korlátozások előtt is láttak már ezen az úton autósokat, csak most sűrűbben.

(parameter)