Jeep Compass Limited: Nehéz terepen is luxuskörülmények között

A kifinomultság és a stílus fúziója testesül meg a Jeep Compass Limited változatában, amely nemcsak nehéz terepeken, de a közutakon is jelentős tényező.

Jeep Compass Limited: Nehéz terepen is luxuskörülmények között
Fotók: Cséfalvay Á. András

Agresszív forma, kifinomult, áramvonalas profil – a Jeep Compass megjelenésének köszönhetően teljesen kiemelkedik a tömegből.

Külső kialakítása egyben meggyőző és szenvedélyes, a trapéz alakú kerékjárati ívek kemény, izmos külsőt adnak a modellnek.  Az összhatást a határozottságot sugárzó első fényszórók, a fényes, krómozott kipufogóvégek, valamint a Jeep legendás hetes osztású hűtőrácsa teszi teljessé.

Jellegzetes dizájnelemek és modern technológia jellemzi a Jeep Compass belső terét. A formázott ülések, a kiváló minőségű anyagok mind a vezető és az utasok kényelmét szolgálják.

Az egyszínű fekete szövetülések nemcsak, hogy nagyszerűen néznek ki, de kényelmesek is – bármilyen terepen is közlekedünk autónkkal.

A vezetőfülke tartalmazza a 7"-os színes kijelzővel ellátott járműinformációs rendszert. A multifunkciós volánnak köszönhetően pedig könnyen kezelhetjük az audiorendszert vagy a sebességadatokat anélkül, hogy tekintetünk levennénk az útról.

A Uconnect 8.4 NAV rendszer biztosítja, hogy okostelefonunkkal mindig kapcsolatban állhassunk a világgal. A rendszer számos hasznos funkciót tartalmaz, ilyen például az Apple CarPlay, amely lehetővé teszi az iPhone felhasználóknak, hogy a Siri hangvezérlés segítségével hozzáférjenek többek közt az Apple Maps vagy az Apple Music applikációkhoz. Az Android Auto funkció a Uconnect érintőképernyőjén, vagy a kormánykerékre szerelt kezelőszerveken keresztül teszi lehetővé a könnyű és biztonságos hozzáférést olyan hangvezérléssel irányítható funkciókhoz, mint a Google Maps.

A Jeep Compass több mint 70 biztonsági funkciót kínál a legmodernebb technológiákkal és műszaki megoldásokkal karöltve. A nagy szilárdságú acélnak és más korszerű anyagoknak köszönhetően az autóban utazók teljes biztonságban érezhetik magukat.

Emellett az alapfelszereltséget képezi a LaneSense sávelhagyás-figyelő biztonsági funkció, az elülső ütközésre figyelmeztető rendszer, a holttérfigyelő, a hátsó tolatókamera, a Parksense hátsó és első parkolássegítő rendszer, valamint a hátsó keresztirányú forgalomfigyelő rendszer is.

Terepjáró lévén a Jeep Compassnak meg sem kottyannak a nehéz terepek. Ebben van segítségünkre a Hill Start asszisztens (HSA), amely segít az emelkedőn való elinduláskor, valamint a lejtmenetvezérlő (HDC), amelynek köszönhetően a kocsi magától fékezve, egyenletes sebességgel ereszkedik le a lejtőn.

Jeep Compass 2.0 Mjt 140k Limited

1 956 cm3

4 henger

103 kW (140 lóerő)

átlagfogyasztás: 5,7 liter

9 fokozatú automata váltó

EURO 6

A motorház alatt nem kevés erő rejlik: a 2.0-es motorral rendelkező Jeep Compass Limited 10,5 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára, miközben akár a 190 km/órás végsebességet is elérheti.

Fejlett összkerékhajtás rendszerek gazdagítják a Jeep off-road képességeit, ezzel kiemelkedve a kompakt SUV-ok kategóriájából. A Jeep Compass Limited már 34 590 euróért megvásárolható a Dunautóban.


A tesztautót a DUNAUTO bocsátotta rendelkezésünkre.

-para-