Jeep Grand Cherokee: A nehéz terepek luxusautója

Sokan vannak, akik emberpróbáló terepeken használnák autójukat, ennek fejében pedig a luxusról sem szívesen mondanának le. Hogyan is lehet ezt a két elemet összekötni? Erre ad választ a Jeep Grand Cherokee!

Jeep Grand Cherokee: A nehéz terepek luxusautója
Fotók: Cséfalvay András

A Jeep Grand Cherokee kinézete mellett nem lehet csak úgy szó nélkül elmenni: a modell egyszerűen remekül néz ki. Az összhatás maszkulin és dögös egyszerre, emellett pedig elegáns hatást kelt.

Az utastér szerethető és modern. Utóbbi állítást többek közt a 7 colos színes kijelző is alátámasztja, ami a terepezési információktól kezdve a rádión át a navigációs rendszerig vagy a fedélzeti számítógépig rengeteg információt képes megjeleníteni.

A középkonzolon egy 8,4 colos, érintőképernyős kijelzőt találunk, amely segítségével szinte minden funkciót elérhetünk, legyen szó a klíma-beállításokról, vagy az ülés-, illetve kormányfűtésről. A Parkview™ hátsó tolatókamera segítségével pedig centire pontosan beparkolhatjuk autónkat.

A belső kialakítás tetszetős, nem mellesleg a sofőr komfortérzetét szolgálja: a kényelmes ülés és középső kartámasz összhangjának köszönhetően vezetés közben olyan érzésünk támadhat, mintha otthonunk kedvenc foteljéből irányítanánk az autót.

A helyre és komfortra a hátsó üléseken utazók sem panaszkodhatnak, ahol három személy kényelmesen elfér. 

A modell alapfelszereltsége rengeteg hasznos funkciót tartalmaz. A már említett kétzónás automata klíma mellett az első és hátsó ülések is fűthetők. Az autó szinte minden egyes részét elektronikus vezérléssel lehet működtetni, legyen szó az ülések, a visszapillantók, illetve a kormány beállításáról. 

A Quadra-Trac II négykerékmeghajtásnak köszönhetően a Jeep Grand Cherokee bármilyen akadállyal megküzd. A 20 colos kerekek és a légrugós futómű pedig szinte kivasalja a kátyúkat.

Jeep Grand Cherokee 3,0 V6 Diesel 250k 75th Anniversary

2 987 cm3

6 henger

184 kW (250 lóerő)

átlagfogyasztás: 7,5 liter

8 fokozatú automata váltó

EURO 5+

A modellt V6-os dízelmotorral szerelték fel, amelynek köszönhetően egy pillanatig sem tűnik gyengének, lassúnak a jármű. A Jeep Grand Cherokee 8,2 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100-ra, végsebessége pedig elérheti akár a 202 km/órát is. Kétségkívül tekintélyparancsoló adatok – lévén, hogy egy masszív terepjáróról van szó.

A Jeep Grand Cherokee terepképességeivel egyértelműen felveszi a versenyt a konkurens terepjárókkal szemben. Így nem is kérdés: aki gyakran hagyja el az aszfaltot, de luxusautóra vágyik, annak egy ilyen járgányra van szüksége. A Jeep Grand Cherokee 56 900 euróért megvásárolható a Dunautóban.

(parameter)


A tesztautót a DUNAUTO bocsátotta rendelkezésünkre.