Jeep Grand Cherokee: Nehéz terepen luxuskörülmények között

A Jeep márkanév egyértelmű garancia arra, ha valaki emberpróbáló terepekhez keres autót, de a kényelemről és a luxusról sem szívesen mondana le. Az autógyártó modelljei még a legnehezebb útviszonyokkal is képesek megbirkózni. Ezúttal a Jeep Grand Cherokee Trailhawk típusát mutatjuk be.

Jeep Grand Cherokee: Nehéz terepen luxuskörülmények között
Fotó: Cséfalvay Á. András

A modell külseje egyszerre dögös és izmos összhatást tükröz. A típus a terepképességek és a prémium részletek közti egyensúlyt képviseli. Az alapmodellhez képest a Trailhawk különleges első lökhárítóval és hűtőráccsal, valamint matt fekete motorházmatricával rendelkezik. Ezek az elemek mind összetéveszthetetlenné teszik a típusmodellt.

A Trailhawk kényelmes ülései bőr és velúrborítást kaptak, a piros cérnával hímzett felirat pedig még sportosabbá teszi az összképet. A belső kialakítás amellett, hogy tetszetős, a sofőr kényelméhez lett igazítva: ezt szolgálják a már említett ülések, valamint a középső kartámasz.

A helyre és komfortra a hátsó üléseken utazók sem panaszkodhatnak, ahol három személy kényelmesen elfér.

Az utastér rendkívül tágas és modern. A 7"-os színes kijelző a terepezési információktól kezdve a rádión át a navigációs rendszerig számos információt képes megjeleníteni. A középkonzolon elhelyezett 8,4"-os érintőképernyőn számos funkciót érhetünk el, így a Parkview™ hátsó tolatókamerát is, amelynek segítségével többé nem okoz gondot a tolatva parkolás. Szintén a parkolást segíti az első és hátsó parkolóasszisztens, de az emelkedőn való elindulást segítő Hill Start Assist is a felszereltség része.

A modell olyan hasznos funkciókat tartalmaz, mint a kétzónás automata klíma, az első és hátsó ülésfűtések, vagy az elektronikusan vezérelhető ablakemelők és visszapillantók. A Selec-Terrain módválasztó és menetstabilizáló rendszernek köszönhetően pedig öt előre beállított mód közül választhatunk az útviszonyoknak megfelelően.

A modell legnagyobb erőssége a Quadra-Trac II négykerékmeghajtás, amelynek köszönhetően az autó bármilyen terepviszonnyal képes felvenni a harcot. Ehhez továbbá nagyban hozzájárul a légrugós futómű, és a 18"-os kerekek.

Jeep Grand Cherokee 3,0 V6 Diesel 250k Trailhawk

2 987 cm3

6 henger

184 kW (250 lóerő)

átlagfogyasztás: 7,5 liter

8 fokozatú automata váltó

EURO 6

A V6-os dízelmotor elegendő bizonyíték arra, hogy az autóban bizony nem kevés kakaó van. A modell akár a 202 km/órás végsebességre is képes, miközben 8,2 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100-ra. Lévén, hogy egy terepjáróról van szó, kétségkívül tekintélyparancsoló adatok.

A Jeep Grand Cherokee teljesítményével egyértelműen a legjobb terepjárók közé tartozik, hisz amellett, hogy átvezet bennünket a legdurvább akadályokon, végtelen luxust is kínál. A modell 49 900 euróért megvásárolható a Dunautóban.


A tesztautót a DUNAUTO bocsátotta rendelkezésünkre.

-para-