JÓ NAPOT: Szlovákiában olyan jelzőtábla megsértéséért is büntetnek a fakabátok, ami rég nem is létezik!

2020 óta változott az egyik forgalmi táblát illető szabály, mégis büntetik a megsértését.

JÓ NAPOT: Szlovákiában olyan jelzőtábla megsértéséért is büntetnek a fakabátok, ami rég nem is létezik!
Forrás. Joj TV

Kikerült a közlekedésben használt forgalmi táblák közül az "áthaladni tilos" (prejazd zakázaný) feliratot tartalmazó tábla, viszont az utakon kint maradt. A rendőrök pedig kitartanak amellett, hogy büntetni kell érte. A Joj TV riportja szerint legalábbis Nyitrán ebben a dimenzióban élnek a biztos urak.

A televízió a Bohúňová utcában kihelyezett forgalmi táblára hívta a figyelmet, amely a 2020-ban életbe lépett módosítás után is kint maradt. Nyitra város szóvivője, Tomáš Holúbek állítja, hogy a tábla már  nem érvényes, a közlekedésügyi városi szakbizottság elnöke, Andrej Sitkey pedig éppen az említett módosításra utalt.

Az utca lakosai úgy nyilatkoztak a tévének, hogy a rendőrök viszont azóta is elbújnak az utcában, és figyelik az azon áthajtókat, aki pedig idegen, és áthajt rajta, megbüntetik.

Renáta Čuháková nyitrai kerületi rendőrszóvivő azt nem tudta elárulni, hogy mennyi büntetést gyűjtöttek be kimondottan ezen a szakaszon, viszont amellett érvelt, hogy a jelzés érvényes akkor is, ha ez a tábla kikerült a jelzőtáblák jegyzékéből. "Ez ugyanis nem érinti a közúti forgalom résztvevőinek kötelezettségeit a közúti közlekedésről szóló törvény szerint" - szögezte le.

A városi és a járási hivatal a táblát illetően kommunikál a rendőrséggel, a járási hivatal szerint két lehetőség áll fenn. Az egyik, hogy a jelzőtáblát felszedik, és nem tesznek a helyébe semmit, a másik, hogy a helyébe egy olyat raknak, mely megtiltaná a behajtást a gépjárműveknek, de odaillesztenének alá egy "tranzit" jelzést, ami ugyancsak az áthaladókat tiltaná ki. A város azon az állásponton van, hogy az utcát azok számára hagynák meg, akik ott élnek vagy dolgoznak, ugyanis ellenkező esetben túl sokan használják.

(Noviny.sk)