Jó szokásának köszönhetően járt túl a kocsitolvajok eszén egy szenci férfi

Autótolvajok próbáltak ellopni egy luxuskocsit Szencen, de a tulaj anélkül túljárt az eszükön, hogy erre készült volna - adta hírül a Markíza.

A kocsi tulajának házánál lévő bejárati kamerán figyelemmel követhetők a történtek. Hajnali négykor érkeztek az enyveskezűek, majd egyikük odaállt a bejárati ajtó elé, és egy műszerrel próbálta bemérni, majd "igénybe venni" a kocsikulcs által kibocsátott jelet ahhoz, hogy kinyissák a járgányt. Végül azonban ez nem sikerült, lógó orral távozhattak.

A tulaj, Štefan Eštók minderről egyébként csak reggel értesült, amikor megtekintette mozgásérzékelő jelzéseit. Eštók azt is elmondta, hogy szerencséjére amióta ott laknak, a kocsikulcsot nem az ajtó közelében tartja, hanem egy fiókban a nappaliban.

Štefan Farkaš, a HAKA nevű applikáció adminisztrátora szerint sokan éppen azért mondhatnak le autójukról, mert az emberek javarészt a bejárati ajtó mögötti első kis szekrénykén tartják a kocsikulcsaikat. A fenti esetnél használt műszerhez hasonló viszont éppen erre való. "Mindez néhány másodpercig tart, majd 30 másodperc elteltével már le is léphetnek" - emlékeztetett.

A szenci esettel foglalkozik a rendőrség, de a felvételek alapján ez a páros egyelőre ismeretlen számukra. A jelek szerint nem szlovákul beszéltek.

(Tvnoviny.sk)