Jogerős: ilyen büntetést kapott a szlovák MMA-harcos, aki halálra gázolt egy fiatal nőt

Hétfőn a Nyitrai Kerületi Bíróság elé állt Matúš Mečár egykori MMA-harcos, aki 2018 októberében halálra gázolt egy 27 éves nőt - írja a noviny.sk.

Jogerős: ilyen büntetést kapott a szlovák MMA-harcos, aki halálra gázolt egy fiatal nőt
Rendőrségi felvétel

tragikus baleset 2018 októberében történt Nyitrán. Mečár nagy sebességgel haladt Mercedes S350 típusú személyautójával, amikor elgázolta a 27 éves Luciát, aki épp a zebrán haladt át. A fiatal nő életét már nem tudták megmenteni.

A férfi tavaly novemberben beismerte tettét a Nyitrai Járásbíróságon, amely 5 évre felfüggesztett 3 éves szabadságvesztésre ítélte, emellett 6 évre eltiltotta motorgépjárművek vezetésétől. Az ügyész viszont fellebbezett az ítélet ellen, így az ügy a kerületi bíróságra került.

Szakértők szerint Mečár az eset idején megközelítőleg 72 km/órával haladt, emellett az ügyész rámutatott, hogy korábban kb. 50 kihágást követett el a volán mögött – legtöbbször gyorshajtásról volt szó.

A bíróság végül helyben hagyta a járásbíróság által kiszabott 5 évre felfüggesztett 3 éves szabadságvesztést, viszont 6 helyett 8 évre tiltotta el Mečárt motorgépjárművek vezetésétől. A vádlott elfogadta az ítéletet és megbánását fejezte ki az áldozat családjának.


(noviny.sk)