Kamionnal ütközött a Regiojet szerelvénye Nemesócsánál!

A súlyos baleset percekkel 9 óra előtt történt a komáromi járásbeli községben.

Kamionnal ütközött a Regiojet szerelvénye Nemesócsánál!
Fotók: Paraméter

A RegioJet a weboldalán adott hírt róla, hogy a 4318-as számú, Komáromból háromnegyed nyolckor induló, Dunaszerdahely felé tartó személyvonatuk egy magyarországi rendszámú, gabonát szállító kamionnal karambolozott a Nemesócsa melletti vasúti átjáróban. A kamion a falu irányából tartott a 63-as főút felé.

"A vonat kisiklott. Az utasokat autóbuszokkal szállítják el a helyszínről" – nyilatkozta Martin Pavlíková, a Szlovák Vasutak szóvivője. A kamiont néhány méteren át tolta maga előtt a vonat, mire sikerült megállnia. A jármű és a vonat is teljesen szétroncsolódott.

Helyszíni tudósítónk arról tájékoztatott, hogy a kamion sofőrje súlyos sérüléseket szenvedett, a vonat vezetője, valamint hat további utasa pedig könnyebben sérült. Aleš Ondrůj, a RegioJet szóvivője nem sokkal később 11 könnyebb sérültről számolt be, akiket a mentőknek kellett ellátniuk.

Az átjárónál stoptábla figyelmeztet, azt azonban nem tudni, hogy a belátható szakaszon miért hajtott ki a kamion a vonat elé. Nemesócsa és Komárom között vonatpótló buszok közlekednek, ami 15-30 perces késést okoz a vasúti közlekedésben.

Ondrůj elárulta, fél év alatt ez már a harmadik olyan baleset ezen a vonalon, amikor egy kamionos a szabályokat figyelmen kívül hagyva a vonat elé hajtott. "Az előírások betartásának gyakori elmulasztása a sofőrök részéről, valamint a személyi sérülésekkel és jelentős anyagi károkkal járó balesetek okán a RegioJet a Szlovák Vasutakkal (ŽSR) együttműködve szeretne vitát kezdeményezni a vasúti átjárók biztonságosabbá tételéről ezen az országosan is egyik legforgalmasabb vasúti vonalon" - szögezte le.

-para-