Kamionosok ezrei hiányoznak Szlovákiában. Az összeomlás brit forgatókönyve fenyeget nálunk is?

Több száz óra a volán mögött, korlátozott személyi higiénia, stressz, a családtól távol töltött idő. A kamionos szakma több szempontból is hálátlan, a pandémia alatt pedig több sofőr inkább más munkahelyet keresett magának – írja a SME.

Kamionosok ezrei hiányoznak Szlovákiában. Az összeomlás brit forgatókönyve fenyeget nálunk is?
Fotó: TASR - illusztráció

A szlovák közlekedési vállalatok azt állítják, hogy rendkívül nehéz kamionost vagy teherautó-sofőrt találni az áruszállításra. Csak októberben 1900 ilyen állásajánlatot tettek közzé az ISTP.sk állami portálon.

A helyzet tavaly óta súlyosbodott, amikor a gazdaság néhány hónapra leállt a koronavírus-járvány miatt. Számos sofőrnek ez lehetőséget teremtett arra, hogy új munkahelyet találjon, és egyúttal közelebb kerülhessen családjához.

„A sofőrök hiánya miatti válság angliai forgatókönyve már Szlovákiában sem akadályozható meg” – mondja Pavol Hudák, a bardejovi Hudos fuvarozó cég vezetője, aki egyben a Česmad közúti fuvarozási egyesület alelnöke.

Nagy-Britanniában az elmúlt négy évben 50 ezerrel csökkent a kamionsofőrök száma, összesen 90 ezren hiányoznak. A vezetői engedélyek kiadásának lassulása a járvány idején, valamint a Brexit, amely kiszorította a közép- és kelet-európai sofőröket Nagy-Britanniából, az áru-, nyersanyag- és üzemanyag-ellátás kieséséhez vezetett.

Szlovákiában elsősorban az ország nyugati részén működő cégek vannak bajban, ott ugyanis a sofőrök számos más munkalehetőség közül is választhatnak.

„Már a nyár folyamán sem nem tudtak több ezer szállítmányt biztosítani naponta a szlovákiai fuvarozók” – figyelmeztet Česmad elnöke, Pavol Piešťanský, megjegyezve, hogy a helyzet a következő hónapokban valószínűleg még a mostaninál is rosszabb lesz.

A sofőrhiánynak több oka is van, ezek egyike az, hogy pszichikailag kimerítő munkáról van szó, a másik szempont pedig a krónikus hátgerincbántalmak, valamint a cukorbetegség kialakulásának veszélye, amihez a mozgásszegény életmód és a stressz is hozzájárul.

Ha pedig a sofőrök úgy döntenek, hogy maradnak a szakmánál, nagy az esélye, hogy inkább külföldön, például Németországban próbálnak szerencsét, ahol magasabb fizetéseket kínálnak. Szlovákiában a sofőrök nettó fizetése havi 1000-1500 euró között mozog, beleértve az utazási költségtérítést is. „A nemzetközi fuvarozásban ez 1500-2400 euró” – tette hozzá Piešťanský.


(sme.sk)