Képtelenség reggel eljutni Pozsonyba: a 63-ason, a légi úton és Szenc felől is!

Rengeteg a panasz az közlekedési és útviszonyokra hétfőn reggeltől.

Képtelenség reggel eljutni Pozsonyba: a 63-ason, a légi úton és Szenc felől is!
Fotó: Nagyszombati Kerületi Útinform / Facebook

Nagyszombati Kerületi Útinform nevű Facebook-csoport tagjai egymással osztják meg tapasztalataikat nap mint nap az utakról, de kaptunk információkat olvasóinktól más forrásból is. Egyikük például azt közölte, hogy Somorja és Dénesd között az R7-eshez épített lehajtónál, amelyen a forgalom a főváros felé halad, egyszerűen megállt a kocsisor. Sem személykocsival, sem busszal nem lehet eljutni, éppen ezért többen már megfordultak, sőt, a buszról is leszálltak és inkább stoppal mentek vissza Somorjáig.

Az 572-es, ún. légi út kapcsán reggel hét után jelezték, hogy Csallóközcsütörtöktől alig halad a kocsisor, hasonló volt a helyzet Oroszvár (Rusovce) felől is Ligetfalu (Petržalka) irányába.

Ugyancsak a Facebookon jelezték, hogy Szenc felől sem a régi úton, sem a D1-esen nem igazán lehet bejutni Pozsonyba, illetve hogy épp emiatt fordulnak meg az autók.

Lassítják a forgalmat a kisebb balesetek is. Egyelőre Lég és Csallóközcsütörtök között jeleztek kisebb balesetet, a reggeli órákban pedig Diószeg és Szenc között 3 árokba csúszott autóról érkezett hír.

UPDATE: 10.45

10 óra környékén Dunahidasnál (Szenci járás) csúszott össze két dunaszerdahelyi jelzésű személykocsi, Pozsonytól a jarovcei határ felé vezető úton pedig egy érsekújvári rendszámú autó szalagkorlátnak csapótott.

(parameter)