Keresik az autós üldözés szemtanúit, mely során a rendőrök lelőttek egy kamaszt

A belügyminisztérium nyomozó hatósága keresi a tragikus kimenetelű üldözés szemtanúit.

Keresik az autós üldözés szemtanúit, mely során a rendőrök lelőttek egy kamaszt
Illusztráció

Mint ismert, június 18-án hajnalban rendőrök vettek üldözőbe egy személykocsit a Zsarnócai járásban. Több településen át hajtottak utána, de a kocsi nem akart megállni, míg Hronský Beňadik közelében egy egyenes útszakaszon figyelmeztető lövéseket is leadtak - először a levegőbe, majd egyet a kocsira. Ez utóbbi esetben a töltény a lehető legszerencsétlenebbül fúródott át a kocsi csomagterén, ugyanis halálos sebet ejtett a hátsó ülésen utazó 17 éves Tomášon. A fiatal belehalt sérüléseibe.

Az autót egy 19 éves, garamszentkereszti járásbeli fiatal, Michal vezette, aki már a rendőrség látókörébe került korábban is, mivel több alkalommal is elfogták, amint jogosítvány nélkül vezette ugyanezt a járművet. Éppen ezért eredtek a nyomába, mivel feltételezték, hogy ismét ő ül a volán mögött. A sötétített ablakok miatt nem látták, hogy ki ül még a kocsiban, és magyarázatuk szerint azért nyitottak tüzet rá, mert veszélyeztette a forgalom résztvevőit.

Kapcsolódó cikkek:

Hogyan állítsanak meg a zsaruk egy menekülő autót?

A rendőrség most megmagyarázta, hogy sikerült agyonlőniük egy tizenéves srácot

Az illetékes nyomozó azt kéri, hogy jelentkezzen az, aki június 18-án hajnali 00.15 és 01.30 között Nová Baňa és Hronský Beňadik között járt az I/75-ös és I/65-ös úton, és szemtanúja volt, amint a civil rendőrkocsi üldözi a fiatalokkal teli Seat Ibizát.

Jelentkezhetnek a 158-as segélyhívón vagy a 0961 606 041-es telefonszmon közvetlenül is.

Andrea Dobiášová, az Országos Rendőrkapitányság szóvivője közölte, hogy az ügyben büntetőeljárás van folyamatban halálokozás címén, egyelőre azonban senkit nem gyanúsítottak meg hivatalosan.