Két mattrészeg sofőrt is lekapcsoltak a zsaruk Dunaszerdahelyen

A hétvégi fogásokról számolt be a nagyszombati kerületi rendőrség a Facebookon.

Két mattrészeg sofőrt is lekapcsoltak a zsaruk Dunaszerdahelyen
Rendőrségi felvételek - további fotókért kattints! (A többi fotón a Šaštín-Stráže váosában történt baleset képei láthatók)

Közlésük szerint a dunaszerdahelyi Újfalu (Nová Ves) lakótelepen állítottak meg egy Ford Galaxy típusú gépjárművet, melynek sofőrjét megszondázták, és kiderült, hogy a 34 éves fiatalember 1,54 ezrelék alkoholszinttel ül a volán mögött.

Nem sokkal később a termálfürdő mögötti Kistejedi utcában (Malotejedská) egy német jelzésű Ford Fiesta akadt horogra, amit a sofőrje 1,77 ezrelékkel vezetett.

Pöstyénben egy 21 éves fiatal nőt kaptak el a zsaruk, amint részegen vezetett (1,27 ezrelék) egy VW Golfot, a nagyszombati járásbeli Dolné Dubové községben egy Jeep Grand Cherokkee-vel közlekedő 37 éves férfit állítottak meg, akinél a szonda 1,31 ezreléket mutatott ki. Nagyszombatban egy Škoda Felícia 44 éves sofőrje 1,69 ezrelékkel ült a volán mögé, Šaštín-Stráže városában pedig egy parkoló Škoda Superbnek hajtott neki és lökte fel azt a járdára egy sofőr a saját VW Passatjával, majd kiderült, hogy alaposan felöntött a garatra, 1,52 ezreléket fújt.

Az említett sofőrök mindegyike a fogdában végezte és eljárás indult ellenük ittas veszélyeztetésért, amiért 1 évig terjedő börtön is járhat.

(parameter)