„Kettős identitású” sofőrt állítottak meg a rendőrök, gyanús dologra lettek figyelmesek a hátsó ülésen (VIDEÓ)

A rendőrség eljárást indított egy férfi és egy nő ellen, akiket az elmúlt hétvégén igazoltattak Pozsonyban.

A járőrök este 8 óra körül állítottak meg egy Peugeot 106 típusú autót, amelynek meg volt rongálódva a jobb visszapillantója. A volán mögött egy 53 éves férfi ült, mellette egy 33 éves nő.

A sofőr átadta az iratait a rendőröknek, de kiderült, hogy ezek nem az övéi – a papírokon lévő képen sem ő szerepelt. Mint kiderült, a férfi jogosítványát korábban elvették. A férfi az autó biztosítási papírját sem tudta felmutatni, ezért elvették tőle az autó iratait, valamint a rendszámot is levették a kocsiról.

Az ellenőrzés során a rendőrök két generátort találtak a hátsó üléseken töröközőkkel letakarva. Emellett egy laptop töltővel, valamint egy GPS-készülék is volt a járműben. Sem a férfi, sem a nő nem tudta megmondani, hogy honnan vannak az eszközök, ezért felmerült a gyanú, hogy bűncselekmény útján jutottak hozzájuk.

A férfin és a nőn is tudatmódosító szerek használatának jeleit állapították meg, a nő pedig át is adott a rendőröknek egy üvegpipát, benne fehér kristályos anyaggal. Az egészet tovább tetézte, hogy egyikük sem rendelkezett negatív koronavírusteszttel.

A két személyt őrizetbe vették, és eljárást indítottak ellenük.


-para-