Kiderült, hogyan történt a hétfői tragikus baleset – a busz másik sofőrje veszthette életét

Amint arról beszámoltunk, hétfőn súlyos buszbaleset történt a D2-es autópályán, Kúty irányába, amely során egy személy életét vesztette, 59-en pedig megsérültek. További részletek derültek ki az esetről.

Kiderült, hogyan történt a hétfői tragikus baleset – a busz másik sofőrje veszthette életét
Fotó: Rendőrség (Facebook)

A noviny.sk információi szerint Závod községnél egy kamionos az autópálya leállósávjából indult el, amikor az autóbusz kb. 100 km/órás sebességgel hátulról belerohant. A buszon többségében idősebb kirándulók ültek, akik Miskolcról tartottak Prágába.

Ivan Šimko belügyminiszter egyelőre nem tudta megmondani, ki a felelős a történtekért. A rendőrség tájékoztatása szerint a sofőrök szervezetében nem állapítottak meg alkoholt. Hogy hogyan lehetséges, hogy a buszsofőr nem vette észre a kamiont, egyelőre kérdéses. Megjelentek olyan találgatások is, miszerint elaludt vezetés közben.

A helyszínre több mint harminc tűzoltót vezényeltek ki Malackyból és Pozsonyból, akik segítettek kimenteni a sérülteket a roncsok közül. Michal Palkovič egészségügyi miniszter szerint a sérülések mértéke riasztó. Több pácienst lélegeztetőgépre kellett kötni, míg mások arc-, gerinc-, medence-, tüdő-, illetve alsóvégtag-sérülést szenvedtek. Egyes sérülteket azonnal meg kellett műteni.

Alena Krčová mentőszóvivő tájékoztatása szerint a helyszínre összesen 12 mentőautót és 3 mentőhelikoptert riasztottak, amelyek többször is tértek a sérültekkel. Hozzátette: összesen 60 személyt láttak el, egyen viszont már nem tudtak segíteni. Nyolc személy van kritikus állapotban, 13-an súlyosan, 38-an pedig könnyebben sérültek meg. A Nový Čas információi szerint az autóbusz másik sofőrje halt meg a balesetben, a helyszínen pedig nem találtak egy utast, valamint az utaskísérőt.

A helyszínelés idejére az érintett szakaszt teljesen lezárták, a forgalom csak az esti órákban indult újra. A mentők egy sátrat is felállítottak a pihenőhelynél, ahol a sérülteket osztályozták.


(noviny.sk/Čas.sk/para)