Kiderült, mennyivel száguldott a sofőr, aki az emberek közé hajtott a pozsonyi buszmegállóban

Az ittas sofőr öt egyetemista halálát okozta vasárnap este Pozsonyban, amikor emberek közé hajtott a pozsonyi Zoch utcában. A Markíza utánajárt, mennyivel léphette túl a maximálisan megengedett haladási sebességet.

Kiderült, mennyivel száguldott a sofőr, aki az emberek közé hajtott a pozsonyi buszmegállóban
Fotó: Rendőrség (Facebook)

Az előzetes információk szerint a sofőr 130 km/órás sebességgel érkezett ki az aluljáróból, és 110 km/órás sebességgel hajtott a buszra várakozó emberek közé.

Ezt az is alátámasztja, hogy az autó több tíz méterrel alrébb, egy parkban állt meg a balesetet követően.

A törvény értelmében a sofőrt 12 év börtönbüntetés fenyegeti, Hamran István országos rendőrfőkapitány szerint azonban nem kizárt a bűncselekmény átkvalifikálása, amely által akár életfogytiglan is kiszabható.

Mint ismert, vasárnap este 22.15-kor egy személykocsi belerohant a Zoch utcai buszmegállóba, ahol akkor éppen többen várakoztak. Négy személy életét vesztette, hatan megsérültek, közülük három személyt kritikus állapotban szállítottak kórházba. Hétfőn délelőtt az ötödik áldozat is elhunyt. Az esetet egy térfigyelő kamera rögzítette.

A rendőrség tájékoztatása szerint a sofőr 1,69 ezreléket fújt az eset után, útitársa pedig egy ezreléket. A TV Noviny szerint a járművet Dušan Dědeček, a Szlovák Siketlimpiai Szövetség főtitkára vezette. A televízió szerint a kocsiban ült a fia, Lukáš is, aki ellenőrként tevékenykedik a szövetségben. Őt súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A sofőrt a helyszínen őrizetbe vették.


(tvnoviny.sk/para)