Kiderült, miért menekült a rendőrök elől az autós, akit Diósförgepatonyban kaptak el

Rátámadt a rendőrökre az a férfi, akit szombaton reggel vettek üldözőbe a rendőrök Diósförgepatony (Dunaszerdahelyi járás) környékén. Kiderült, miért próbált meglépni a járőrök elől.

Kiderült, miért menekült a rendőrök elől az autós, akit Diósförgepatonyban kaptak el
Forrás: Nagyszombati Kerület Útinform - Facebook

Zlatica Antalová, Nagyszombat megye rendőrségi szóvivője érdeklődésünkre megerősítette, hogy a rendőrök szombaton reggel üldözőbe vettek egy Audi A3 típusú személykocsit. A szóvivő szerint a jármű sofőrje, egy 42 éves nagyabonyi férfi a községben nagy sebességgel megelőzte a rendőröket, akik azonnal a nyomába eredtek.

A sofőr veszélyeztette a közlekedés többi résztvevőit és a rendőrök többszöri felszólítására sem volt hajlandó megállni. Értesülésünk szerint figyelmeztető lövések is eldördültek. Végül Diósförgepatonyba érve az autós félrehúzódott, és helyet cserélt az anyósülésen utazóval. Mint kiderült, mindezt azért tette, mert korábban bevonták a jogosítványát.

A rendőrök azonban közel voltak, így mindent láttak. Őrizetbe akarták venni a férfit, de ellenkezett, és rátámadt a rendőrökre, dulakodás közben pedig megsérült a könyökén. A férfit a rendőrőrsre szállították, majd a szükséges műveletek elvégzését követően szabadon engedték.

A rendőrség hivatalos személy ellen elkövetett támadás gyanújával indított eljárást. A sofőr által elkövetett közúti kihágásokat közigazgatási eljárás keretében vizsgálják.


(tt)