Kihágásért feketepont járna a sofőröknek? Új rendszer bevezetését tervezi a rendőrség

Minden közlekedési kihágásért bizonyos mértékű pont jár, és ha ezekből összegyűlik valamennyi, elveszik az illető jogosítványát. Nagyjából ilyen elven működik a sofőrök pontrendszeres értékelése, amit több európai országban is évek óta bevezettek. Nem kizárt, hogy hamarosan Szlovákiában is sor kerül erre – írja a Čas.sk.

Kihágásért feketepont járna a sofőröknek? Új rendszer bevezetését tervezi a rendőrség
Fotó: TASR

Csehországban már 16 éve működik a pontrendszer, ahol például ittas vezetésért 7, gyorshajtásért pedig 5 pont terheli a sofőrök jogosítványát. Az eredmény pedig szembetűnő: ez idő alatt a felére sikerült csökkenteni a balesetek számát. A gyakorlatban ez úgy működik, hogy a bírság mellett a sofőrök pontokat gyűjtenek a jogosítványukra, és ha túl sok gyűlik belőlük össze, akkor elveszik az illető jogosítványát.

Denia Bárdyová rendőrségi szóvivő a Nový Časnak megerősítette, hogy Szlovákiában is a csehországihoz hasonló rendszer bevezetését tervezik, de ennek tartalmi rendszerén még dolgoznak, így további konkrétumot nem tudott elárulni. Ugyanakkor azt várják tőle, hogy pozitív hatással lesz közlekedés-biztonsági helyzetre.

A szlovákiai pontrendszer részét képezheti majd az is, hogy a jogosítvány visszaszerzéséhez (annak bevonását követően) nem lesz elég majd újabb autósiskolai tesztet végezni, de fontolgatják a rehabilitációk, illetve a pszichológuslátogatások bevezetését is. Bárdyová szerint a feltételeket még nem konkretizálták, mivel ehhez még tárgyalniuk kell az érintett szervekkel.

Tomáš Vrábel, a közlekedésrendészet igazgatója az Aktuality-nek elmondta, ma már európai standardnak számít a pontrendszer, és logikus, ha mi is bevezetjük. Szerinte erre azért van szükség, hogy csökkentsék a balesetek számát. Mint mondja, évente átlagban 250 halálos baleset történik az utakon, a céljuk pedig az, hogy 2050-re ezt nullára csökkentsék. Emellett kilátásba helyezi azt is, hogy a sofőrök, akik egy pontot sem gyűjtenek jogosítványukra, valamilyen jutalomban részesülhetnének.

Ján Bazovský közlekedési szakértő viszont nem látja nagy értelmét a rendszernek. A Nový Časnak elmondta, szerinte nem arról van szó, hogy a sofőrök nem tartják be a szabályokat, hanem arról, hogy nem tudnak megfelelően vezetni. Úgy véli, hogy a jogosítvány megszerzésének feltételeit kellene szigorítani. A pozitív motiváció bevezetését helyeselné: például olyan formában, hogy ha valaki egy éven át bármiféle kihágás nélkül vezet, az 30 eurós utalványt kap benzinvásárlásra.


(Čas.sk)