Kilométeres a kamionsor a medvei benzinkút környékén

Vasárnap este folytatódott a kamionossztrájk, Medve környékén is rengeteg kamionos blokkolta a forgalmat, személykocsik számára azonban járhatóvá tették az utat.

Kilométeres a kamionsor a medvei benzinkút környékén
Forrás: Kamionisti sa za svoj stroj nehanbia - Facebook-csoport (További esti felvételek: Androvics Szabolcs)

A Teherfuvarozók Szlovákiai Uniója (UNAS) vasárnap közzétette azoknak a határátkelőknek a listáját, amelyeken akadályozni fogják az esti óráktól a teherforgalmat. Ezek közt szerepelt például a medvei és az Oroszvár-Rajka határátkelő is.

Utóbbi helyszínről este közzé is tettek egy felvételt:

Az UNAS az éjjeli órákban a Facebookon közölte, hogy a következő átkelőket zárták le: Kúty, Rajka, Drietoma, Holíč, Trstená, Svrčinovec, Medve, Siatorska Bukovinka, Kráľ, Slovenské Ďarmoty.

A reggeli órákban is kamionsorok fogadják az autósokat a határátkelőkön, a nap folyamán folytatódik a sztrájk a legtöbb átkelőnél. Az autóbuszokat és a személyforgalmat mindkét irányban engedik, de egyébként rendőrök irányítják a forgalmat, éppen ezért fennakadásokkal kell számolni.

Medvéről nyolc óra előtt azt jelezték, hogy 1-2 kilométeres a kamionsor a benzinkút környékén. A sofőrök a különböző fórumokon azt ajánlják, hogy aki teheti, kerüljön Balony vagy Medve irányába és a falukon keresztül közelítse meg a határátkelőt.

Reggel nyolc óra előtt a helyzet Rajka irányába:

(parameter)