Kollégáját vitte hazafelé, megbüntették a rendőrök Hegyétén

Az év elejétől 60 esetben jártak el a dunaszerdahelyi járási rendőrök, melyek során a kijárási korlátozás szabályait sértették meg a delikvensek.

Kollégáját vitte hazafelé, megbüntették a rendőrök Hegyétén
Illusztráció

Olvasónktól kaptuk a hírt, hogy kedden délután fél három körül egy általa ismert fiatalembert megállítottak a rendőrök Hegyétén, és arról kérdezték, hová tart, miközben éppen kijárási tilalom van érvényben. A fiatalember erre azt válaszolta, kollégáját viszi haza egy másik, Dunaszerdahelyhez közeli faluba. Mivel azonban ez a cselekmény nem szerepel a kijárási korlátozások alóli kivételek között, a rendőrök megbüntették 50 euróra.

Az esetet érdeklődésünkre megerősítette Zlatica Antalová kerületi rendőrszóvivő is. „A rendőrjárőr 14.20-kor ellenőrzött egy 26 éves fiatalembert Hegyétén, aki nem tudta kellően megindokolni a kijárási korlátozás megsértését” – emlékeztetett. Hozzátette, hogy mivel ez esetben szabálysértésről van szó, helyszíni bírságot szabtak ki rá. „Az illető saját kezűleg aláírta a helyszínen nem kifizetett bírságról szóló nyomtatványt, miáltal beleegyezett a bírság kiszabásába” – szögezte le.

A szóvivőtől megtudtuk azt is, hogy az idei év elejétől, tehát az elmúlt három hétben összesen 60 esetet lepleztek le, melyek során valakik megsértették a kijárási korlátozást. 51 alkalommal szabtak ki bírságot, 9 alkalommal pedig csupán szóban figyelmeztették a szabálysértőket.

(SzT)