A koronavírus miatt késik az R7-es egyik szakaszának átadása is

A D4/R7 egy 29,7 kilométeres szakasza már készen áll arra, hogy átadják a forgalomnak. A tényleges átadásnak már csak adminisztratív akadályai vannak.

A koronavírus miatt késik az R7-es egyik szakaszának átadása is
Fotó: D4R7

Be kell még fejezni a használatbavételi eljárást, amelynek elengedhetetlen része a személyes tárgyalás. Ezt azonban az új típusú koronavírus terjedése miatt április közepére kell elhalasztani. A TASR hírügynökséget a pozsonyi körgyűrű fő kivitelezője, a D4R7 Construction társaság tájékoztatta pénteken.

Érsek Árpád (Híd) volt közlekedésügyi miniszter február közepén tartott kontrollnapot a D4/R7 építkezésén. Akkor azt nyilatkozta, hogy az útszakasz március végén, április elején már járható lesz. Az R7-es gyorsforgalmi út 25,2 és a D4-es autópálya 4,5 kilométeres szakaszáról van szó, amelyhez 22 híd, és három kereszteződés tartozik: Rovinka, Dunajská Lužná és Somorja.

A társaság közleménye szerint a körgyűrű további szakaszainak építését késleltetik az elfogadott óvintézkedések, amelyek következtében lelassult a szükséges építőanyagok beszállítása is.

A vállalat arról is tájékoztatott, hogy a D4R7 Construction vezérigazgatója, Juan José Bregel távozik a posztjáról. A helyére az eddigi helyettes, Michael Heerd lép.


(TASR)