Kritikus a helyzet: jégpáncél borítja az utakat a Csallóközben!

Kritikus a helyzet a csúszós közutak miatt Nagyszombat megyében – figyelmeztet a rendőrség.

Az ország nagy részén csúsznak az utak, ezért számos baleset történt az elmúlt órákban. A rendőrség tájékoztatása szerint Pozsonyban és környékén, Nagyszombat és Nyitra megyében a legveszélyesebb a közlekedés.

A Dunaszerdahelyi, Szenci, Komáromi, Vágsellyei és Érsekújvári járásban is jég borítja az utakat.

A zjazdnost.sk portál tájékoztatása szerint a 63-as főút több szakasza is jeges.

Az időjárási körülmények fennakadást okoznak a légi közlekedésben is. A pozsonyi M.R. Štefánik repülőtér több járatát is törölte, a repülők ugyanis nem tudnak felszállni.

A rendőrök felszólítják a sofőröket, közlekedjenek óvatosan, különös tekintettel az időjárási körülményekre, emellett pedig használják a ködlámpákat is.

A fővárosban több baleset is nehezíti a közlekedést. A Stella centrum információi szerint torlódásra kell számítani például a Bajkalská és a Trnavská kereszteződéseknél, a D2-es autópályán a Lafranconi híd előtt Pozsony-Ligetfalu irányában, a Kikötői hídról levezető útszakaszon az Einsteinova utca irányában, és a Brnianská utcán Patrónka felé. 

Dévényújfaluban (Devínska Nová Ves) több autó sodródott le az útról. A Sitina-alagutat lezárják. A városközpontba vezető főútvonalakon 10-től 30 perces várakozási idővel kell számolni. 

A Szlovák Útkezelő Vállalat (SSC) szerint minden megfigyelt autópályaszakasz és gyorsforgalmi út járható Szlovákiában. Az első- és másodrendű főutakat, valamint a bekötőutakat Közép- és Kelet-Szlovákiában helyenként friss hó, hókása vagy letaposott hó borítja.

Kapcsolódó cikkek:


TASR/para