Láncbaleset a gyorsforgalmi úton: kilenc autó karambolozott, mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre

Négy közúti baleset történt pénteken este az R1-es gyorsforgalmi út 4 kilométeres szakaszán Žiar nad Hronom közelében. Összesen 9 jármű karambolozott, és 3 személy megsérült.  

Láncbaleset a gyorsforgalmi úton: kilenc autó karambolozott, mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre
Forrás: TV JOJ

Egy meghibásodott kamion állt az R1-es gyorsforgalmi út szélén, több autós későn fékezett le, a mögöttük érkezők pedig beléjük hajtottak. Négy kilométeres szakaszon négy baleset történt, összesen 9 jármű ütközött – írja a noviny.sk.

Mária Faltániová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a balesetek sorozata annak a számlájára írható, hogy az autósok nem tartották be a követési távolságot. Az utolsó ütközés volt a legsúlyosabb, ennek során három személy megsérült.

A szóvivő szerint egy 69 éves autós, hogy elkerülje az ütközést, elrántotta a kormányt, és nekiütközött egy járműnek, amely nekivágódott az előtte álló kocsinak.

Egy 51 éves nő a hasán és a medencéjén sérült meg, őt mentőhelikopterrel szállították a besztercebányai kórházba. A balesetek miatt több száz autó a gyorsforgalmi úton rekedt, a helyszínelés idején az érintett szakasz teljesen járhatatlan volt.


(noviny.sk)