Leállíthatja a termelést a Volkswagen Szlovákiában, ha gázhiány lép fel

A Bloomberg információi szerint a Volkswagen gázhiány esetén áthelyezheti a termelést Németországból és Kelet-Európából is.

Leállíthatja a termelést a Volkswagen Szlovákiában, ha gázhiány lép fel
Fotó: TASR - illusztráció

A vállalat képviselőire hivatkozó hírügynökség megemlíti, hogy Csehország és Szlovákia függenek az orosz gáztól. A Volkswagen szlovákiai gyára az eladások tekintetében a legnagyobb vállalkozás az országban – írja a Denník E.

A Volkswagen szóvivője közölte, olyan térségbe helyezhetik át a gyártást, ahol jobb hozzáférés biztosított a cseppfolyósított földgázhoz, mint Délnyugat-Európa vagy Észak-Európa.

A Volkswagen már Portugáliában, Spanyolországban és Belgiumban is gyárt autókat, vagyis azokban az országokban, ahol rendelkezésre állnak LNG-terminálok.

A gyár aggodalmát fejezte ki a magas gázárak autóalkatrész-beszállítókra gyakorolt következményei miatt is. „A politikusoknak korlátozniuk kell az áram- és gázárak jelenlegi ellenőrizhetetlen drágulását” – jelentette ki Thomas Steg, a társaság fenntarthatósági ügyekért, külkapcsolatokért és kormányzati kapcsolatokért felelős vezetője.

"Ellenkező esetben a nagy energiafelhasználású kis- és középvállalkozásoknak gondjaik lesznek az ellátási láncban, és korlátozniuk kell vagy le kell állítaniuk a termelést" - tette hozzá.


(Denník E)