Lefulladt a Tatra a vasúti átjáróban, a teherautót darabokra szaggatta a gyorsvonat

Csodával határos módon senki nem sérült meg abban a szombat reggeli balesetben, mely során egy letanovcei vasúti átjáróban egy teherautónak ütközött a menetrend szerinti gyorsvonat.

Lefulladt a Tatra a vasúti átjáróban, a teherautót darabokra szaggatta a gyorsvonat
A fotóra kattintva képgaléria nyílik (Fotók: rendőrségi felvételek)

A Kassáról Pozsony irányába közlekedő gyorsonat az igló (Spišská Nová Ves) járásban tartott, amikor Letanovce területén 100 km/h-s sebességgel egy vasúti átjáróhoz közeledett.

A mozdonyvezető látta, hogy egy narancssárga Tatra teherautó vesztegel az átjáróban. A teherkocsi sofőrje és utasa még időben kiugrottak a Tatra vezetőfülkéjéből, majd pánikolva integetni kezdtek a mozdonyvezetőnek. Utóbbinak volt ideje behúzni a vészféket, majd ahogy ilyenkor kell, a mozdony padlójára feküdt.

Az ütközés elkerülhetetlen volt, a vonat elgázolta a teherautót, ami ripityára törött, még a motorja is kirepült a motorteréből.

A súlyos balesetben senki nem sérült meg, de a teherautó legénységének egyik tagja olyan erőteljes sokkot kapott, hogy a kiérkező mentőknek kórházba kellett szállítaniuk.

A TA3 információi szerint a teherkocsi azért rekedt az átjáróban, mert sofőrje nem tudta sebességbe rakni a gépet, és elindulni vele. A férfit a helyszínen megszondáztatták, nem fogyasztott alkoholt. 

A helyszínelő rendőrök előzetesn kb. 500 ezer euróra becsülték a kárt, amely a baleset során keletkezett. A szóban forgó szakaszon csak a délutáni órákban indították újra a vasúti közlekedést.

(parameter/TASR)