Legalább 4 évre lesittelhetik a nőt, aki részegen egy sofőr halálát okozta a Galántai járásban

Halálokozással gyanúsították meg azt a nőt, aki részegen ült volán mögé - nem először - és egy 43 éves férfi halálát okozta azzal, hogy frontálisan belehajtott az autójába a galántai járásbeli Szentharaszt (Vinohrady nad Váhom) község határában.

Legalább 4 évre lesittelhetik a nőt, aki részegen egy sofőr halálát okozta a Galántai járásban
Rendőrségi felvétel

Szeptember 5-én Szentharaszt községben a Galgóc felé vezető úton karambolozott két személykocsi. Egy 41 éves nő által vezetett Volkswagen Polo Galgóc irányába haladt, amikor váratlanul áthajtott a menetiránnyal ellentétes forgalmi sávba, ott pedig épp akkor érkezett egy Škoda Octavia, amelynek 43 éves férfi sofőrje már nem tudta elkerülni az ütközést. Az Octavia sofőrje szörnyethalt, utasa és a Polót vezető nő is megsérült, utóbbit viszont a rendőrségnek még sikerült megszondázni a helyszínen és kiderült, súlyosan ittas állapotban ült a volán mögött. A szonda 0,87 mg/l alkoholszintet mutatott, ami 1,8 ezreléknek felel meg.

A rendőrség most gyanúsította meg a nőt halálokozással. Mária Linkešová kerületi rendőrszóvivő elárulta, hogy a nő annak ellenére ült ittasan a volán mögött, hogy korábban már elítélték ugyanez miatt, és most épp feltételesen volt szabadlábon. Az ügyben eljáró vizsgálótiszt éppen ezért javasolta most az előzetes letartóztatását. 

Az ittas állapotban történt halálokozásért 4-től 10 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.

(parameter)