Lerobbant kocsijával az autópályán, segítőitől viszont olyat kapott, amire rémálmában sem gondolt volna

Egy 36 éves férfi lerobbant kocsijával az autópályán Nagyszombat közelében, azt viszont nem is sejtette, hogy jótevői az életére törnek.

Lerobbant kocsijával az autópályán, segítőitől viszont olyat kapott, amire rémálmában sem gondolt volna
Illusztráció (Fotó: TASR)

A férfi segítségére igyekvők kötél híján a biztonsági övekből csináltak vonóalkalmatosságot, amivel aztán rögzítették a két járművet. Az egyik jótevő beült a férfi mellé, útközben pedig elkezdett vele alkudozni, hogy mennyibe is fog kerülni a segítségnyújtásuk.

A fickó előbb 50, majd 100 eurót húzott le a sofőrről, miközben egy ismeretlen tárgyat nyomott a bordái alá. Egy ponton lassult a forgalom, ezt pedig kihasználta a sofőr, és kiugrott a volán mögül, majd elbújt egy útkezelő jármű mögé.

A „jótevő” is kiszállt a kocsiból, eloldotta az összeeszkábált kötelet, beült társa mellé és elhajtottak. A gyanúsított néhány nappal később önként jelentkezett a rendőrségen, hozzátartozói pedig azt állítják, hogy a sofőr önként kínálta fel a pénzt, további összeget pedig parfümért adott neki.

A 30 éves férfi ellen eljárást indítottak, és mivel fennállt a veszélye, hogy elrejtőzik vagy további bűncselekményt követ el, előzetes letartóztatásba helyezték. A bíróság határozata nem jogerős, ugyanis a gyanúsított fellebbezést nyújtott be.


(noviny.sk)