Letartóztatták a galántai autós üldözés "hősét", akinek kocsijára háromszor lőttek rá

A galántai rendőrök letartóztattak egy 43 éves férfit, akit kábítószer-birtoklással és hatósági határozat végrehajtásának az akadályozásával gyanúsítanak. Erről a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányság tájékoztatott kedden a közösségi oldalán.

Letartóztatták a galántai autós üldözés "hősét", akinek kocsijára háromszor lőttek rá
Fotó: Polícia SR - Trnavský kraj

A rendőrök felszólították a személyautó vezetőjét, hogy álljon meg és vesse alá magát a rendőri ellenőrzésnek. „Az autó vezetője nem reagált a rendőri felszólításra, továbbhaladt az autójával, és vezetés közben komoly veszélyt jelentett a közlekedés többi résztvevőjére. Az autó Galánta városába érkezett, ahol a rendőrök a szolgálati fegyverükből lövéseket adtak le a menekülő autóra. A felszólítások után négy figyelmeztető lövést adtak le, az autó kerekeire pedig háromszor lőttek rá” – közölte a rendőrség.

Az üldözés során a rendőrök kilőtték az autó kerekét, majd miután a jármű megállt, a sofőr megpróbált elmenekülni, és az autóban hagyta 18 éves utastársát. A rendőri beavatkozás során senki sem sérült meg. Az autó átkutatása közben a rendőrök gyanús anyagokat találtak. A sofőrt nem sokkal később elfogták az egyik galántai lakótelepen.

TASR