Letöltendőt kapott a mentős, aki civilben részegen halálra gázolta az ötéves Dávidot

A baleset még tavaly márciusban történt a nagymihályi járásbeli Deregnyőn (Drahňov). Egy Ford Mondeno sofőrje elgázolt egy ötéves kisfiút, aki belehalt a sérüléseibe.

Letöltendőt kapott a mentős, aki civilben részegen halálra gázolta az ötéves Dávidot
Helyszíni felvétel

A nyomozás során fény derült arra, hogy a mentősként dolgozó, de a baleset idején szolgálaton kívüli Erik K. részegen vezetett, csaknem két ezrelék alkoholt mutattak ki a leheletében.

A rendőrség halálokozással gyanúsította meg, és múlt héten döntött az ügyében első fokon a Nagymihályi Járásbíróság - írta meg a Korzár.

Jana Mésarová kerületi rendőrszóvivő akkori közlése szerint a kis Dávid egy pedálok nélküli futóbiciklivel közlekedett, és épp átkelt volna a zebrán, amikor az autó elütötte.

A szakértői vizsgálat szerint a Nagykapos irányába haladó Ford legalább 77 km/órával mehetett. A baleset után a szolgálaton kívüli mentős azonnal elsősegélyben részesítette a kisfiút, megpróbálta újraéleszteni, de már hiába.

Erik K. a tárgyalás elején azonnal bűnösnek vallotta magát, és sajnálta, ami történt. "Tudatában vagyok, hogy semmilyen büntetés nem hozza vissza a kisfiút" - mondta.

A vezetés előtt szavai szerint azért ivott, mert rövid időn belül két rosszhírt is kapott. Mint mondta, felesége épp benyújtotta ellene a válókeresetet, a legjobb barátnőjénél pedig súlyos betegséget diagnosztizáltak.

Stanislav Sojka az ítélet meghozatalánál figyelembe vette, hogy a gázoló elismerte bűnösségét, sajnálta tettét és hogy azonnal segítséget próbált nyújtani, terhelte viszont a történteket az, hogy ittasan vezetett és a zebrán gázolt.

Végül négy év letöltendő börtönbüntetést szabott ki Erik K.-re, további öt évre pedig eltiltotta a járművezetéstől. 

Az ügyész elégedett volt, a férfi viszont fellebbezett, az ítélet így nem jogerős. 

(Korzár)