Lopott taxival kóválygott egy részeg fazon Pozsonyban, míg el nem kapták

Miután elakadt vele, még autómentőt is próbált hívni hozzá.

Lopott taxival kóválygott egy részeg fazon Pozsonyban, míg el nem kapták
Rendőrségi felvételek

Szilveszterkor este fél hétkor riasztották a pozsonyi rendőröket, amiért egy, a főállomás előtti téren parkoló, lezáratlan taxit elloptak. Azonnal a keresésére indultak, egy egségük pedig eközben a Patronka közelében, a Brnianska és a Mlynská Dolina utcák kereszteződésénél felfigyelt egy különös figurára, aki stoppolni próbált, és a közelében ott állt az ellopott taxi is.

Kiderült, hogy a taxival vélhetően felhajtott a járdára, majd a fűre, ahol egy kisebb dombon fennakadt és kipörögtek a kerekei, nem tudott továbbmenni. A 30 éves férfi emiatt állított meg egy másik autót, melynek sofőrjétől elkérte a mobiltelefonját, hogy autómentőt hívjon a járműhöz. 

Miután a rendőrök megjelentek, zavartan kezdett viselkedni és el akarta hagyni a helyszínt. Ebben a rendőrök meggátolták, majd megszondázták, az alkoholszintje 1,77 ezrelék volt. Kiderült az is, hogy korábban már eltiltották a gépjárművezetéstől. Ezt követően őrizetbe vették, majd meggyanúsították a taxi ellopásával és ittas vezetéssel is.

(parameter)