Már kapható a 2019-es autópálya-matrica. Mutatjuk, mennyibe kerül és kiknek lesz ingyenes

A sofőrök december 15-től, szombattól megvásárolhatják a 2019-es évre vonatkozó autópálya-matricát.

Már kapható a 2019-es autópálya-matrica. Mutatjuk, mennyibe kerül és kiknek lesz ingyenes
Fotó: TASR - illusztráció

A Nemzeti Autópálya-társaság szombaton megkezdte a jövő évre vonatkozó elektronikus sztrádamatricák árusítását.

Akárcsak a korábbi években, idén is három fajta matrica közül lehet választani, és az ára is változatlan marad. A 2019-re vonatkozó sztrádamatrica január 1-jétől 2020. január 30-ig érvényes.

„Az éves autópálya-matrica 50 euróba, a 30 napos 14 euróba, a 10 napos pedig 10 euróba kerül” – tájékoztatott a Nemzeti Autópálya-társaság szóvivője, Michaela Michalová.

A sztrádamatricához a sofőrök többféleképpen is hozzájuthatnak: megvásárolhatják a benzinkutakon, az interneten az e-znamka.sk oldalon, illetve az eznamka-alkalmazás segítségével.

A matrica vásárlásakor javasolt alaposan ellenőrizni, hogy helyesen adtuk-e meg a jármű rendszámát, hogy melyik országban történik a regisztráció, továbbá azt is, hogy a megrendelés melyik évre szól, forgalomban vannak még ugyanis a 2018-as évre szóló matricák is.

A ZŤP-igazolvánnyal rendelkezők 2019-ben is ingyen használhatják a hazai autópályákat és gyorsforgalmi utakat. Amennyiben már korábban regisztrálták az igazolvánnyal rendelkező személy járműjét, nem kell azt megismételni, ha a személyes adatok nem változtak.


(noviny.sk)