Már tervezik a Nagymegyer és Medve közti útszakasz felújítását

A közlekedési minisztérium közleménye szerint a közeljövőben több problémás közutat is felújítanak az országban, köztük a Nagymegyer és Medve közti útszakaszt is.

Európai uniós támogatásokból tervezi a közlekedési tárca több rossz állapotú útszakasz felújítását az országban. A Turčianske Teplice és Príbovce települések közti régi betonút felújítása már idén áprilisban megkezdődhet.

“Az autópályák mellett nagy hangsúlyt fektetünk az első osztályú útszakaszok felújítására is. Ezek az utak, körgyűrűk vagy hidak több helyen balesetveszélyes állapotban vannak, a lakosoknak pedig nincs lehetőségük alternatív megoldásokra, ezért legalább annyira fontos a regionális közúthálózat bővítése és fejújítása, mint az autópályáké” – hangsúlyozta Érsek Árpád közlekedési miniszter.

Az OPII típusú projektek keretén belül a tervek szerint hamarosan befejezik a breznói és az eperjesi körgyűrű építését. Még idén várhatóan elkezdődhet a vágsellyei körgyűrű megépítéséhez szükséges telkek felvásárlása.

A közlekedési tárca közleménye szerint már jövőre megkezdődhet a Nagymegyert Medvével (Dunaszerdahelyi járás) összekötő, a szlovák–magyar határátkelőhöz vezető I/13-as betonút felújítása. A minisztérium egyelőre nem árult el pontosabb részleteket a csallóközi útszakasz rekonstruálásáról.

A projekt keretén belül országszerte több mint 60 híd és 190 kilométernyi útszakasz felújítását tervezik.


-para-