Mattrészeg volt a polgármester, ráadásul megpróbált lelépni a zsaruk elől!

Nem kis vakmerőség, amire a nagyrőcei járásbeli Ratkó (Ratkovce) község polgármestere vállalkozott. Elkapták és azóta meg is született az ítélet ellene. Mivel szándékos bűncselekményről van szó, ez azt jelenti, hogy polgármesteri mandátuma megszűnt, és választásokat kell tartanui a faluban.

A Joj TV számolt be róla, hogy ez csak idő kérdése volt, mivel többször is látták a faluban részegen kocsikázni. A Községi Hivatalba is időnként bepiálva járt be, amiről korábban már készült egy riportjuk.

A lakosok szerint nagyrészt a faluban látták vezetni, miközben tudni lehetett róla, hogy ittas, és maga a polgármester is arra számíthatott, hogy a hivatal és az otthona között ebből nem lehet baj. Egy alkalommal viszont az egyik kereszteződésnél a nyomába szegődtek a rendőrök. Jeleztek neki, hogy álljon meg, ő azonban ehelyett rálépett a gázra.

"Igyekezett az egyik sarok után elbújni, de nem jött be a terve, elkapták" - számolt be a tévének az egyik helyi lakos.

Petra Kováčiková besztercebányai kerületi rendőrszóvivő közölte, hogy a sofőr alkoholszintje elérte az 1,8 ezreléket.

Egy ezrelék felett már bűncselekménynek számít az ittas vezetés. A rendőrség őrizetbe vette őt, majd szupergyors eljárás keretén belül 48 órán belül megszületett az ítélet. Büntetőparanccsal két évre eltiltották a gépjárművezetéstől, és 1500 euró pénzbírságot kellett fizetnie. A 36 éves polgármester nem sokat mondott ezzel kapcsolatban, csupán annyit, hogy egészen elégedett a döntéssel.

Szándékos bűncselekményről lévén szó, a polgármester mandátuma az ítélethirdetéssel megszűnt. A falut az alpolgármesternek kell vezetnie az időközi választásokig.

(Joj TV)