Meddig húzódik még ez a rejtélyes aknafedél-ügy Dunaszerdahelyen?

Január 15-én egy újabb köztéri műemlékkel gazdagodott Dunaszerdahely belvárosa. Íme:

Meddig húzódik még ez a rejtélyes aknafedél-ügy Dunaszerdahelyen?
Fotók: Paraméter

A Fő utca Neratovice téri szakaszán eltört egy aknafedél - írtuk aznap, miután Sebők Pál városi képviselő azt a Facebook-oldalán is jelezte. A cselekmény akár hétköznapinak is mondható, a szakemberek körbekerítették a helyszínt, nehogy valakinek baja essen.

Csakhogy ez az állapot 16 napja fennáll.

A BŰNÖS AKNAFEDÉL A GOOGLEMAPS-EN:

Érdeklődtünk a városi hivatalnál, ám az 572-es út, megyei hatáskörbe tartozik, ebből kifolyólag a közútkezelő céghez irányítottak bennünket. A megyei közútkezelő cég dunaszerdahelyi irodájánál érdeklődtünk, ahol megtudtuk, amit sejthettünk, hogy nagyobb a baj, mint az elsőre sejthető volt. Nemcsak egy csatornafedelet kell cserélni, de az akna bizonyos részeit is újra kell telepíteni és betonozni.

Hogy mi tart ennyi ideig, azt a közútkezelőnél azzal magyarázták, hogy a folyamat a nagyszombati anyavállalat jóváhagyását igényli, a szükséges dokumentációt és kalkulációt azonban már elküldték számukra. Tehát az ok a bürokrácia. Információink szerint napok kérdése az út helyreállítása.

Érdeklődtünk a témával kapcsolatban a nagyszombati közútkezelő cég szóvivőjénél is, mostanáig azonban nem kaptunk választ.

(SzT)