Medvei határ: hajnali ötkor megnyílt, kocsisor alakult ki

Mint azt korábban már jeleztük, Magyarország szeptember 5-től, szombattól további határátkelőket nyitott meg Szlovákia felé.

Medvei határ: hajnali ötkor megnyílt, kocsisor alakult ki
Fotó: Nagyszombati kerületi útinform - Facebook-csoport

Reggel 5 órától nyitva van immár a medvei, az ipolyszalkai (Salka), a tótgyarmati (Slovenské Ďarmoty), a Rárospuszta-Rároš, a sátorosbányai (Šiatorská Bukovinka), a gesztődi (Hosťovce), valamint a párkányi (Štúrovo) folyami átkelő - tájékoztatott a belügyminisztérium a közösségi hálón.

A medvei határátkelőn már reggel öt órakor kocsisorról számoltak be az autósok a Nagyszombati Kerületi Útinform Facebook-csoportban.

Ezt megelőzően csupán hét határátkelőhely volt nyitva a személy- és a teherforgalom előtt: Rajka-Dunacsún (Čunovo), Komárom-Komárom, Esztergom-Párkány, Parassapuszta-Ipolyság, Sajószentkirály (Kráľ)-Bánréve, Tornyosnémeti-Miglécnémeti (Milhosť) és Újhely (Slovenské Nové Mesto)-Sátoraljaújhely. A 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek csak a Rajka-Dunacsún, a Parassapuszta–Ipolyság és a Tornyosnémeti-Miglécnémeti átkelőt használhatták.

A magyar kormány a koronavírus-járvánnyal összefüggésben módosította a határellenőrzést. Meghatározta, mely határátkelőkön lehet belépni Magyarország területére, és azt is, kik léphetnek be az országba. Szeptember 1-jétől október 1-ig tilos Magyarországra beutazni, kivéve azokat a külföldi állampolgárokat, akiknek állandó lakhelyük van az országban, valamint a rendeletben meghatározott kivételeket.

(TASR/parameter)